Dag 2 // Vliegen naar San Francisco

7 10 2010

Op dinsdag 5 oktober zouden we vliegen naar San Francisco en zijn we daarom vroeg (6:30) opgestaan in Mechelen. Na een nacht vol muggen en flink wat muggenbeten zijn we precies om 7:15 opgehaald door een taxichauffeur die ons een kwartiertje later netjes op station Mechelen afgezet heeft. Na het kopen van de treinkaartjes zijn we met alle bagage op de trein gestapt die ons richting Zavetem bracht.

De treinreis was voorspoedig en zodoende stonden we iets over 8 op het vliegveld. Helaas was het daar wat minder goed georganiseerd. Eerst werden we van balie naar balie gestuurd, omdat de  mogelijkheid om in te checken steeds verplaatste. Uiteindelijk kwamen we bij de juiste balie aan en konden we hier in de rij gaan staan om wat (belangrijke) vragen te beantwoorden. Na een stevige ondervraging kregen we een sticker op ons paspoort, zodat iedereen kon zien dat we gecontroleerd waren.

Helaas werkten de computers en alle andere apparatuur niet naar behoren, zodat we na lang wachten uit de rij gehaald werden en weer ergens anders in een rij moesten staan om onze bagage in te leveren en de tickets voor de vlucht in ontvangst konden nemen. Onze vlucht zou uit twee delen bestaan: we zouden eerst van Brussel naar Chicago vliegen, en daarna van Chicago naar San Francisco. De stoelnummers voor de laatste vlucht konden ze ons wel geven, maar voor de plaatsen in de eerste vlucht moesten we na de douane nogmaals eens in de rij staan.

Al met al waren we dus erg tevreden over de gang van zaken op het vliegveld in Brussel (ja, dat gaan we vaker doen…). De vlucht was daarentegen goed verzorgd en verliep voorspoedig.

Toen we echter op Chicago aankwamen, bleek dat onze tweede vlucht helaas 2 uur vertraging had en we dus nog zo’n 2,5 uur op het vliegveld moesten wachten. Na een paar keer rondgelopen te hebben konden we uiteindelijk inchecken en vlogen we samen voor het eerst in een grote Boeing 747 naar San Francisco. Wilco heeft niet veel van de vlucht meegekregen, want die lag al snel te slapen, terwijl Dennis genoot van de film Toy Story 3 en een (betaalde) kleine maaltijd tijdens de vlucht (die toch ook nog 3,5 uur duurde).

Na een vlekkeloze landing zijn we de koffers op gaan halen en konden we ook onze auto ophalen bij de autoverhuur. We zijn, ondanks dat we beide erg moe waren, nog een kleine 2 uur met de auto richting Yosemite National Park gereden. Tussen San Francisco en Yosemite zijn we uiteindelijk in Merced beland, waar we in een Motel 6 een heerlijke nacht hebben geslapen, al dromend over alle mooie dagen die zouden volgen…

Advertenties

Acties

Information

One response

10 10 2010
Henk

Heeee… Wij zitten ook in de USA euhhh wel aan de andere kant hoor (Florida) maar best grappig!!!
Geniet!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: