Dag 5 // Muir Woods & CA Great America

10 10 2010

Gister hadden we een behoorlijke wandeling erop zitten en dat voelden we ook vanochtend nog behoorlijk in onze voeten. Omdat het gister, na Alcatraz, ook best laat geworden was voordat we ons bed in doken, besloten we iets later op te staan dan ‘normaal’. Om 9 uur hadden we de wekker gezet, maar zoals gebruikelijk waren we eerder dan de wekker wakker (de Nederlandse tijd zit toch nog een beetje in je lichaam). Tijd om er weer een bijzondere dag van te maken!

Na een frisse douche reden we een klein stukje naar een mall tegenover ons hotel, om daar gebruik te maken van een bakje koffie bij de Starbucks en een lekker ontbijtje bij de Subway. De foodcourts, die bijna alle mall’s in Amerika wel hebben, zijn wat dat betreft echt een uitkomst. Iedereen kan halen wat hij of zij wil eten (of het nu Japans, Italiaans of gewoon een broodje is, je kunt altijd bij elkaar gaan zitten.

Wij konden ook (gratis) gebruik maken van internet bij Starbucks, zodat ik (Wilco) direct even het San Francisco tripreport af kon maken en online kon zetten. Het duurde wel iets langer dan gepland (we hebben geloof ik een kleine 2 uur voor de Starbucks gezeten), maar er was ook bijzonder veel te vertellen over onze stadswandeling. We hadden ook de tijd om op ons gemak deze dag in te delen, het is immers vakantie.

Nadat het tripreport online geplaatst was, zijn we op ons gemak naar Muir Woods gereden, een Nationaal Park(je) boven San Francisco. We konden ook hier gebruik maken van ons Nationale Parken abonnement, zodat we geen entreegeld hoefden te betalen.

Het bos bestaat uit allemaal bomen van het soort Redwood die, net als de Sequoia bomen, erg oud kunnen worden. Het verschil met de Sequoia boom is dat het soort in Muir Woods niet zo dik wordt, maar wel enorm hoog. Toch zijn de bomen in dit bos voor onze begrippen al heel erg dik.

We besloten een lekkere boswandeling te maken en daar worden genoeg mogelijkheden voor aangeboden in Muir Woods. Een ‘korte’ trail van een uur was voor ons voldoende om een lekker stuk van het bos te bekijken. De smalle paatjes leidde ons tussen de grote bomen door op een hoogte variërend van 10 tot 20 meter hoogte. Op die manier had je een mooi overzicht en kon je op een bijzondere manier de grootsheid van de bomen ervaren.

Door het bos liep een kleine creek met hier een daar wat onregelmatigheden wat zorgde voor het ultieme ‘natuurgevoel’ (door het geluid van stromend water in deze heerlijke omgeving).

Na onze lekkere wandeling zijn we weer in de auto gestapt. We wilden eigenlijk een mall in de buurt meepikken, maar omdat we lekker rustig aan gedaan hadden in het bos en ’s avonds nog naar een pretpark wilden, besloten we de mall een andere keer tussen onze drukke planning te plakken.

Onderweg naar het pretpark (dat zo’n 1,5 uur rijden was van Muir Woods), hadden we een hoop file. Het was een verstandig besluit geweest om direct na het bos naar het pretpark te rijden. Tijdens onze rit zijn we ook nog even gestopt om op ons gemak wat te eten bij een restaurantje (Denny’s).

Het pretpark ging om 19:00 uur open, en om half 8 stonden wij voor de deur en een paar tellen later (en 40 dollar lichter) in het park. De Halloweensfeer was al goed te voelen: het park was erg mooi uitgelicht, soms hele donkere plekken met hier en daar een spotje, soms plekken met wat meer sfeerverlichting. De entree van het park was erg mooi, omdat daar een grote ouderwetse carrousel stond.

Ons doel was om eerst alle achtbanen in het pretpark te gaan doen, om daarna te kijken of er nog voldoende tijd over was (het park was geopend tot middernacht) om wat van de loopspookhuizen te doen. Over de achtbanen kan ik kort zijn: sommige waren erg stoer en tof om te doen, andere waren wat minder. Vooral de inverted coaster (de geoefende lezer van onze tripreports (ook uit 2005) weet  dat een inverted coaster een achtbaan is waar je onder hangt en 1 of meerdere inversies heeft) en de houten achtbaan waren erg leuk! De standup coaster (een achtbaan waar je in staat tijdens de rit) was het minste om te doen. Deze achtbaan ging wel lekker snel en was heerlijk ruig, maar de rit was niet zo comfortabel.

Het was ontzettend rustig in het park, zodat we ruim voor sluitingstijd alle achtbanen gedaan hadden. We besloten om ook een rondje loopspookhuizen te doen, omdat we graag eens wilden ervaren hoe het was om Halloween in een Amerikaans pretpark te beleven.

In het park stonden 7 (!) loopspookhuizen die we allemaal gedaan hebben. Er zaten erg leuke huizen tussen, die vooral met publiek erbij erg leuk waren om te ervaren. Wij schrikken niet zo erg meer van de loopspookhuizen, maar als je met een groepje dames (of semi-stoere heren) door de attracties loopt, wordt de beleving heel anders.

Zodoende hadden we in een groot spookhuis 2 dames mee die het ontzettend eng vonden en gillend door de smalle paatjes liepen. Voor we het wisten werden we aangeklampt en moesten wij ze maar door het loopspookhuis begeleiden. Aan het eind van de tocht waren ze ons erg dankbaar en later die avond zagen we dat ze bij een ander spookhuis weer andere ‘slachtoffers’ hadden gevonden die ze door het loopspookhuis konden loodsen.

Het was een erg leuke avond (en dag, want je zou bijna vergeten dat we voor al het Halloween-geweld een prachtige boswandeling gemaakt hebben) en voldaan verlieten we tegen 24:00 uur het park om in een minuut of 20 weer terug te rijden naar ons hotel.

In het hotel hadden we nog wat gezeik over een wifi-kamer die ons beloofd was, maar toch per ongeluk niet beschikbaar was. Omdat we ons ook een paar keer moesten legitimeren, aan moesten tonen dat we wel betaald hadden en 6 keer moesten vertellen onder welke naar er ingecheckt waren we het behoorlijk zat en hebben we uiteindelijk 1 overnachting gratis gehad. Het was wel een beetje een pauper zooitje, wat organisatie betreft, maar op deze manier leverde het ons wel een gratis nacht op en 2 gratis wifi-kaartjes, zodat we later deze trip nog ergens in een Motel 6 gratis kunnen internetten.

Morgen gaan we naar Six Flags Discovery Kingdom en rijden we een gedeelte van onze tocht naar Los Angeles over de highway 1 langs de Pacific coast.

Advertenties

Acties

Information

One response

10 10 2010
Marieke

Ik vond het een heerlijke wandeling in de Muir Woods. Rook het nog steeds zo lekker? Heerlijk relaxte vakantie als ik het zo lees, geniet er van heren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: