Dag 6 // Six Flags Discovery Kingdom

10 10 2010

Six Flags Discovery Kingdom zou ‘officieel’ het eerste pretpark zijn dat we zouden bezoeken. Echter hadden we gisteravond de kans gehad om California’s Great America tussen onze planning te schuiven. Vandaag zouden we onze Six Flags Seasonpass ophalen, zodat we met deze pas ook goedkoop naar Six Flags Magic Mountain konden gaan (later deze trip).

Het park zou om 12:00 uur open gaan, waardoor we eerst wat uit konden slapen en, net als gisteren, een ontbijtje bij de Starbucks en Subway in de mall tegenover ons hotel konden pakken. In de mall hebben we nog even vol verbazing naar de winkelwagentjes roltrap gekeken in een winkel. De karretjes worden naar de ‘gewone’ roltrap op een aparte roltrap gereden waar ze omhoog worden gevoerd om zo op de tweede verdieping verder te kunnen gaan met boodschapjes doen. We hebben in die winkel nog even een spier balsem gekocht, omdat ik al sinds Yosemite last heb van een spier boven mijn kuit (net onder mijn knieholte). Na de boodschapjes zijn we in de auto gestapt en vertrokken richting Six Flags Discovery Kingdom. Na een rustig ritje langs San Francisco (dat we voor de laatste keer zouden zien) kwamen we rond half 1 aan bij het park dat in Vallejo ligt (een stad in de buurt van San Francisco).

Het was op de parkeerplaats enorm druk en ook voor de ingang stond een hele lange rij mensen. Na grondig gecontroleerd te zijn door de security van het park (we moesten door van die vliegveld poortjes) konden we het park in met onze at-home-printed seasonpass voucher. Verderop in het park konden we, bijzonder snel, deze voucher inleveren en onze seasonpass laten maken.

De seasonpassbalie lag in de buurt van Medusa, een floorless coaster (achtbaan waarbij het achtbaantreintje geen vloer heeft) die er ontzettend mooi bij ligt. De wachttijd voor deze attractie viel ontzettend mee, want we zaten na een kwartiertje wachten mooi frontseat in deze achtbaan. Een heerlijk ritje was het gevolg, de trein zoefde over de baan, de wind waaide door je haar en het ritje was genieten! De eerste achtbaan in Six Flags Discovery Kingdom was een feit.

In de buurt van Medusa lag een klein kinderachtbaantje die we meteen even meegepikt hebben. Bij de standaard coasters van het park (de Vekoma SLC en de boomerang coaster) was het erg lang wachten, zodat we besloten deze later deze dag te doen, of gewoon maar over te slaan.

Vervolgens zijn we naar de andere kant van het park gelopen, waar de volgende 3 coasters op ons stonden te wachten. Bij de Vertical Velocity coaster stond ook bijna geen rij, ware het niet dat de achtbaan vlak voordat we erin gingen kapot ging. Hierdoor moesten we jammer genoeg iets langer wachten, maar het was heerlijk weer, dus geen straf (we stonden gelukkig niet midden in de brandende zon).

Na reparatie konden wij erin en hebben we een kort ritje achtbaan gedaan. Wel leuk en lekker, niet heel bijzonder.

Roar, de houten achtbaan van het park, was de volgende coaster die we gingen doen. Ook hier viel de wachttijd mee en konden we na een half uurtje dit houten monster doen. Onze verwachtingen waren alleen iets te hoog. De rit was ruwer dan we hadden verwacht, waardoor Troy in Toverland toch nog steeds beter was dan deze achtbaan. Desalniettemin was het een heerlijk ritje in een erg leuke achtbaan!

Naast Roar lag Tony Hawk’s Big Spin, een spinning coaster zoals de naam al doet vermoeden. Dit zou het laatste coasteravontuur van het park worden, omdat het al tegen vijven liep en we nog een groot deel van de route naar Los Angeles moesten rijden. Gelukkig viel het spinnen in deze achtbaan mee, zodat we er niet kotsmisselijk uit kwamen.

Over het algemeen gezien is Six Flags Discovery Kingdom een geweldig leuk parkje dat heel veel te bieden heeft aan jong en oud. Wij kwamen voornamelijk op de achtbanen van het park af, maar kinderen kunnen zich ook prima vermaken in het park. Het ziet er allemaal erg netjes, schoon en verzorgd uit en de thematisatie van de winkeltjes en gebouwtjes in het park is erg goed.

We vervolgden onze reis en reden richting Santa Cruz waar we op de highway 1 terecht zouden komen die langs de kust loopt richting Los Angeles. 17:00 uur vertrokken we uit het park en rond 22:30 kwamen we aan bij San Simeon dat ongeveer op de helft van de route naar Los Angeles lag. Moe en voldaan stapte we het motel binnen en konden we een kamer boeken waar we lekker uit konden rusten. Niet voor heel lang, want de volgende dag zouden we 06:00 uur vertrekken, omdat we rond 10:30 bij onze volgende bestemming, Six Flags Magic Mountain bij Los Angeles, aan wilden komen. Tot morgen, vanuit Los Angeles!

Advertenties

Acties

Information

One response

10 10 2010
Marieke

Bekend terrein 🙂 Hebben ze die Vertical Velocity nu roze geverfd? Perfecte baan voor Dennis dan of niet? 🙂
Sterkte met je kuitspier Wilco! Heeft de zalf geholpen???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: