Dag 8 // Knott’s Berry Farm

12 10 2010

Vorig jaar mocht ik, tijdens een korte trip, al kennismaken met het medische wereldje in Amerika. Ik was toen door een spin(netje) in mijn voet gebeten, waardoor ‘ie een aantal malen dikker werd. Dit keer was het de beurt aan Wilco. Hij heeft al een paar dagen last van behoorlijke spierpijn in zijn kuit en dat wordt maar niet minder. Vanmorgen stonden we dus al op tijd bij een medisch centrum in de buurt van ons motel.

Nadat we vriendelijk welkom waren geheten, dienden er eerst drie formulieren te worden ingevuld en $85,00 te worden afgerekend vooraleer de geneesheer een blik op de kuit in kwestie wilde werpen. De arts kwam na zijn onderzoek tot de conclusie dat toch echt een spier de oorzaak was van de problemen en dat de oplossing vooral gezocht moest worden in rust. Helaas gaat dat deze vakantie niet lukken, dus zal de bewuste spier genoegen moeten nemen met ijs, tijgerbalsem en zo nu en dan een flinke dosis pijnstillers.

Na een heerlijk ontbijtje te hebben genuttigd bij de Subway werd het tijd voor ons volgende pretpark: Knott’s Berry Farm. De naam zegt het al, dit was ooit de bessenplantage van de familie Knott. Dit park is niet al te lang geleden overgenomen door Cedar Fair, de eigenaren van onder meer het park van wereldklasse Cedar Point in Sandusky Ohio. Ook is Cedar Fair eigenaar van California’s Great America, het eerste pretpark van deze trip. De parken van Cedar Fair staan bij de fans bekend om het altijd met volle capaciteit rijden van de attracties, hoe rustig het ook is. In Knott’s Berry Farm was dat niet zo, maar dat was dan ook écht niet nodig. Het was zo rustig in het parkje, dat we steeds meteen in een attractie konden instappen.

Toppers van het park zijn de inverted achtbaan “Silver Bullet” en de gelanceerde roller coaster “Xcelerator”. Laatstgenoemde brengt je in 2,3 seconden naar een snelheid van 132 km/uur, waarna je recht omhoog gaat, de top over, recht naar beneden, om vervolgens na een korte maar hevige rit weer terug te keren in het station. Een geweldige ritervaring, vergelijkbaar met Top Thrill Dragster in Cedar Point (zie onze tripreports uit 2005).

Ook de overige achtbanen mochten er zijn, waaronder een spinning coaster (met draaiende bakjes) en een woeste maar heerlijke houten achtbaan; “Ghostrider”.

De nieuwste aanwinst van het park, “Pony Express” is helaas gesloten. Enkele dagen geleden zijn twee treinen van deze achtbaan niet al te zachtzinnig tegen elkaar geklapt, waarbij een aantal bezoekers gewond is geraakt. Deze roller coaster, waarbij het de bedoeling is dat een rit op een paard wordt gesimuleerd, zal voorlopig nog wel gesloten zijn.

Omdat het zo ontzettend rustig was in het park, hadden we het na een paar uurtjes wel gezien en zijn we op zoek gegaan naar een mall om iets te eten en wat te shoppen. De Chinees in het foodcourt van de dichtstbijzijnde mall kon onze goedkeuring wel wegdragen, dus daar hebben we smakelijk gegeten! Na lekker gesnuffeld en gekocht te hebben in allerlei winkeltjes, zijn we nog snel op zoek gegaan naar een andere mall, namelijk een waar een winkel van Abercrombie & Fitch gevestigd was. We zijn namelijk allebei nogal gek van een geurtje dat daar (en alleen daar) verkocht wordt, dus dit was een must! Uiteindelijk kwamen we terecht in de South Coast Plaza, wat de LA-variant van de PC Hooftstraat moet zijn. Vele tientallen winkels van merken als Versace, Prada en Louis Vuitton. Etalages zonder prijskaartjes, want de prijs, ach, daar maalt de doelgroep niet om. Ergens tussen deze chique winkels met voor ons onbetaalbare spullen, vonden we een Abercrombie & Fitch. De geurtjes zijn weer binnen en daar ging het om!

Morgen Disney! Tot dan!

Advertenties

Acties

Information

2 responses

12 10 2010
Babette

He Dennis! (en Wilco)
Wat leuk om jullie verslag te lezen!
Ik heb niets met achtbanen en andersoortig ernstig hoog en snel bewegend spul, maar errug leuk dit!
Enjoy, have fun en kom weer heel thuis! 🙂
X
Babette

16 10 2010
Serge

Een park waar ik al een paar keer ben langs gereden maar nog nooit naar binnen ben geweest.
Volgende keer dan maar. 🙂
Veel plezier nog op jullie toffe trip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: