Dag 9 // Disneyland & California Adventure

13 10 2010

Na gisteren wederom een gevulde dag met achtbanen te hebben gehad, was het nu tijd om eens iets rustiger aan de doen met een bezoekje aan Disneyland en het tweede park dat Disney gebouwd heeft in Los Angeles (eigenlijk in Anaheim): California Adventure.

Omdat we een hopperticket gekocht hadden, mochten we onbeperkt heen-en-weer ‘hoppen’ tussen beide Disneyparken. Vandaag stond ‘officieel’ in onze planning om deze dag California Adventure te bezoeken, maar het Disneyland Park was eerder open, dus besloten we daar eerst een paar uur onszelf te vermaken.

Na het scannen van onze online ticket en het verkrijgen van een ‘officieel’ 2-dagen hopper ticket, liepen we het park in. Dit park is in 1955 geopend als eerste Disneyland ter wereld en was de basis van alle Disneyparken die daarna nog her-en-der ter wereld gebouwd zijn. Onze eerste attractie was de Matterhorn Bobsleds, een achtbaan uit 1959 die gebouwd is in- en rondom een berg (de Matterhorn). Een erge leuke coaster waarvan je niet zou denken dat deze al zo oud is.

Het was niet erg druk in het park, dus besloten we snel nog even de Big Thunder Mountain mijntreinachtbaan en de Pirates of the Caribbean (waterattractie) mee te pikken.

Ons eigenlijke doel was om Indiana Jones: and the Temple of the Forbidden Eye te doen deze ochtend. Zodoende zijn we na Pirates of the Caribbean hier naartoe gelopen en konden we na amper te hoeven wachten instappen. Dit type attractie kom je Europa niet tegen, je zit namelijk in een grote jeep die soms met grote snelheid, of soms wat langzamer door een vervallen tempel (in Indiana Jones stijl) rijdt. Een erg leuke attractie om te doen!

Na een ontbijtje in de mainstreet, waar ze erg lekkere kokos Matterhorn’tjes verkochten, liepen we door naar California Adventure, dat tegenover de ingang van het Disneyland Park ligt. Ook in dit park was het niet heel erg druk en konden we in een redelijk snel tempo de diverse grote attracties van het park doen.

Soarin’ (over California) was de eerste attractie in de reeks en bestaat uit een gesimuleerde vlucht in een hangglider over allerlei hoogtepunten uit de staat Californië. Zo vlieg je bijvoorbeeld over grote sinaasappelplantages, San Francisco en Yosemite National Park. Erg leuk om deze onderdelen eens vanuit een hangglider te zien, omdat we dit alles eerder deze trip al eens ‘in het echt’ bezocht hebben.

Na Soarin’ zijn we naar een grote waterattractie in het park gelopen die gethematiseerd is in Yosemite Park stijl. In grote ronde bootjes (vergelijkbaar met een attractie als de Pirana uit de Efteling) vaar je over een wilde en kolkende (berg)rivier waar soms grote steile drops in zitten. Sommige mensen kwamen echt soaked uit deze attractie, maar wij (jammer genoeg) niet. We waren wel goed nat geworden, maar dat was niet erg. De zon scheen namelijk heerlijk en de temperatuur was erg aangenaam, zodat we ook snel weer droog konden worden.

Tijdens het droog worden hebben we verschillende attracties gedaan rond een grote pier die gebouwd is in het park in het themagedeelte ‘Paradise Pier’. Een erg leuk en vrolijk deel in het park waarin je je echt waant op een pier aan het strand (en dat terwijl Disneyland midden in de stad ligt). Alles is erg leuk gemaakt en gethematiseerd. Twee top attracties aan de pier zijn de achtbaan California Screamin’ en de nieuwe Toy Story Midway Mania. In deze laatste attractie bezoek je, in Toy Story stijl gethematiseerde, speelhallen waarbij je met het pistooltje dat aan je wagentje zit diverse doelen moet beschieten. Het schieten gebeurd alleen op een 3D scherm waar je af en toe langs rijdt. De ene keer moet je ringen om doelen schieten om punten te behalen, de andere keer met ballen of pijlen bepaalde doelen kapot schieten. Het is maar net bij welke kraam je komt. Een aanrader voor iedereen die California Adventure bezoekt!

Na een leuke 3D show rondom A Bug’s Life zijn we richting de Tower of Terror gelopen, waar je in een oud hotel een aantal keer een vrije val maakt in een lift. Een super leuke attractie die inmiddels ook in Disneyland in Parijs te vinden is (en we dus al kende…, maar wat kennen we nou niet inmiddels).

Voor Dennis was het inmiddels tijd om een lichte snack te nemen in de vorm van een hotdog (het liep inmiddels al tegen een uur of half vijf), nadat we eerst Muppet Vision 3D en Monster’s Inc. gedaan hebben. In deze laatste attractie beleef je een avontuur met de hoofdfiguren uit de film die Boo (het kleine meisje) vanuit Monstropolis terug moeten brengen naar haar kamertje. Een leuke attractie waar we niet voor hoefden te wachten.

Inmiddels was het kwart voor vijf geworden en tijd om een musical show te gaan bekijken van Aladdin. We hadden er geen verwachtingen van, maar het was echt een geweldige show! Schitterende decors en special effects zorgden samen met de live zang en vele humor voor een leuke vertelling van het verhaal van Aladdin (zoals velen het zullen kennen van de gelijknamige film van Disney).

Na nog wat gegeten te hebben later op de avond, hebben we om 21:00 uur nog de eindshow: ‘World of Color’ bekeken in het water van de ‘Paradise Pier’. Een geweldige show met heel veel kleur, watereffecten, laser, waterprojecties en vuureffecten. Super om alle fonteinen te zien en in combinatie met de muziek een fantastische show!

De dag zat er nu echt op en we hebben ontzettend veel kunnen doen in deze eerste dag Disney. Morgen zullen we Universal Studios gaan bezoeken en de dag daarna (donderdag, tevens onze laatste dag in en rond Los Angeles) zullen we nog eenmaal terugkomen naar het Disney Resort.

Tot morgen en welterusten voor nu.

Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: