Dag 10 // Universal Studios Hollywood

14 10 2010

Alweer de een na laatste pretparkdag op rij. Morgen nog een dagje Disney en dan neemt onze trip een heel andere wending; de glitter van de miljoenen lichtjes in Las Vegas, al is dat goed beschouwd natuurlijk ook een groot pretpark.

Vandaag een heel ander soort glitter (en glamour), namelijk dat van Hollywood. Universal Studios om precies te zijn. Universal Studios Hollywood is een pretpark, maar ook een interessante, ontspannen blik op de filmwereld. Op deze plek wordt al sinds 1914 gefilmd door wat nu een gigantisch entertainmentbedrijf is.

Nadat we de auto in de Jurrassic Parking (*grin*) hadden geparkeerd, belandden we via de roltrappen op de Citywalk, het shopping- en restaurantgedeelte dat bij het park hoort. Daar hebben we onszelf eerst getrakteerd op een lekker licht ontbijtje bij de Starbucks.

Vervolgens snel naar de studio’s! Omdat dit park vandaag slechts van 10.00 tot 17.00 geopend was, zijn we gewapend met een “Front of the Line Pass” naar binnen gegaan. Dit pasje is wat duurder dan de normale toegang, maar je kunt dan ook bij alle attracties de hele wachtrij voorbij en bij alle shows zijn er plaatsen voor je gereserveerd. Wel zo makkelijk als je weinig tijd hebt en toch veel wilt zien!

De eerste rit van de dag was “The Simpsons Ride”. In een achtpersoons simulator ervaar je, zwaar ‘over the top’, een dagje pretparken in Krustyland. Natuurlijk gaat daar, op de typische komische Simpsons-manier, van alles bij mis. Deze attractie staat garant voor een hoop geschud en gebonk, maar ook tranen van het lachen.

Universal Hollywood bestaat, door de ligging op een berg, uit een hoger en lager gelegen deel. Vier roltrappen lager bevonden we ons in het “Lower Lot”. In dit deel van het park zijn momenteel maar twee attracties geopend; The Mummy en Jurassic Park. De eerstgenoemde is een wilde, verrassende roller coaster rit in Egyptische stijl, naar de gelijknamige film. Leuk dat deze attractie anders is dan zijn broertje in Florida. Jurassic Park bezoek je met grote rubber boot. Je vaart rustig door het groen, waar af en toe een dino opduikt. Maar natuurlijk breken de beesten en daarmee ook de hel los. Uiteindelijk eindig je met een grote plons en, meestal, ook met een nat pak.

Waar ook een groot deel van het publiek nat werd, was bij de show “Water World”. Deze show heeft geen heel sterk verhaal, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt met special effects, waaronder een vliegtuigje dat vlak voor je ogen in het water stort!

De langstdurende en waarschijnlijk ook de langstlopende attractie in Universal Studios Hollywood is de Studio Tram Tour. Onder leiding van een gids met kennis van zaken én humor word je langs de vele, grote filmstudios geleid, maar ook door de “backlot”, de plek waar allerlei decors staan (vooral straten en gebouwen) die gebruikt worden in film- en televisieproducties. Naast het bekijken van en uitleg krijgen over deze straten en gebouwen, is er wat extra vermaak ingebouwd. Zo kom je, met tram en al, in de 3D-film “King Kong” terecht, met een projectie in 360 graden om je heen en waarbij de tram door de grote aap flink heen en weer geschud wordt. Ook maak je onder meer een aardbeving en een overstroming mee en word je achterna gezeten door Norman Bates, de psycho uit Psycho. Kortom, deels een serieuze tour, deels een attractie op zich. Hieronder een door King Kong verwoest Tourtrammetje en een stukje decor van War of the Worlds.

Na nog een paar attracties sloot het park haar deuren alweer en hebben we deze topdag afgesloten met heerlijk eten bij een Chinees restaurant op de Universal Citywalk. Al moest ik natuurlijk ook even kijken naar deze overheerlijke hamburger!

Omdat we toch in Hollywood waren, hebben we natuurlijk de beroemde letters nog even opgezocht en zijn we naar Hollywood Boulevard gereden, waar toevallig de premiere van “Jackass 3D” ging beginnen. Limousines, veel licht, minstens evenzoveel camera’s en een menigte gillende fans waren er te zien. En een acteur die, vlakbij ons,  handtekeningen uitdeelde. Wij herkenden ‘m niet, maar een imdb-check leerde ons dat het Johnny Knoxville was. Nu ken ik ‘m niet meer alleen van naam, maar ook van gezicht, wat dat ook waard is.

Van veel grotere waarde zijn al jullie reacties tot nu toe, op de site, via email, Facebook, Hyves, Twitter en wat dies meer zij. Wij vinden het leuk om onze verhalen te delen, maar nog leuker dat ze gelezen en gewaardeerd worden! Bedankt daarvoor!

Nu op tijd weer ons mandje in, want morgen wacht ons weer een dagje Disney!

Advertenties

Acties

Information

8 responses

14 10 2010
Timo

Johnny Knoxville?! KIKKE! 😀

Universal is het enige park waar ik toen der tijd heen was gegaan, leuk om de foto’s te zien dus! Haha en een echte Big American Burger!

14 10 2010
Karin

mooie reportjes guys! liefs karin

14 10 2010
huib en hilda

Leuke foto>s en verhaaltjes maken jullie. Een goede reis naar las vegas en houdt jullie hand op de knip,hahaha.
We vinden het gaaf om jullie reis op deze manier mee te beleven.

14 10 2010
aukje

Hallo Wilco en Dennis,
Jullie hebben prachtige foto’s hoor, elke dag mooi weer zeker! Geniet er van. Leuk dat jullie ook naar zeveel natuurparken gaan. Hopelijk zie je nog een beer! Nou, ik ben eindelijk weer geaclimatiseerd na canada. Ook mooie fotos, die hou je nog tegoed Wilco! Hoe gaat het met je kuit? Hartelijke groet Aukje

14 10 2010
miranda ( hoorn)

Hallo Heren ook ik lees al jullie verslagen en geniet er enorm van groetjes miranda

15 10 2010
Marcel

Dag mannen, wat ziet het er allemaal tof uit. Ik was gisteren in de Efteling, maar dat was toch even wat anders dan wat jullie allemaal beleven. Dennis, de drop is binnen, dus we zitten heerlijk te smullen. Heel veel plezier in Vegas en niet te veel centjes uitgeven!.

Groetjes van Marcel.

PS. Ik mis je echt wel!

15 10 2010
Erwin

Veel plezier is Las Vegas!
Ik zou zeggen: kom met veel geld terug en deel het met mij 🙂
Morgen ben ik airsoften in La Belgique met Chris zn Bachelorparty en daarna wokken in Breda, dus ook gezellig.
Blijf de leuke en enthousiaste reports schrijven, dan blijf ik ze lezen!

Viel SpaB

16 10 2010
Evy

Wat leuk dat jullie toevallig bij zo’n exclusieve première terecht kwamen! Tof hoor!
Geniet ervan daar in Vegas! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: