Dag 11 // Disneyland & California Adventure

16 10 2010

Omdat we 2-day hopper tickets gekocht hadden, konden we deze dagen niet één, maar twee dagen genieten in beide Disneyparken. Zodoende hadden we gepland dat we na onze bezoek aan Universal Studios gister, nu (op donderdag) weer een dagje Disney zouden doen. De nadruk lag nu voornamelijk op het bezoeken van het ‘gewone’ Disneypark, omdat we de vorige keer veel tijd in California Adventure hadden doorgebracht.

Rond 08:00 uur stonden we voor de poorten van het Disneypark, want een vroege opening, daar houden ze hier wel van. Echter moesten we nog wel even ontbijten, dat we nu in een restaurantje voor het park gedaan hebben. Voor veel te veel geld hebben we een (niet zo lekker) ontbijt naar binnen geschoven. Het ontbijt van Dennis was nog smeriger dan mijn ontbijt. Dennis zag namelijk dat ze overheerlijke French Toast verkochten. Het zag er inderdaad erg lekker uit, dat moet ik toegeven, maar op één of andere manier weten ze het altijd voor elkaar te krijgen dat het nergens naar smaakt. Hoe ze trouwens aan de naam French Toast zijn gekomen, weten wij ook niet. Ik denk dat de Fransen zich rot zullen schamen over de inhoud van deze maaltijd.

Als ze zich toch schamen, kunnen ze meteen de kwaliteit van de croissants eraan toevoegen, want die is ook niet al te best. Hoe knapperig ze in Europa kunnen zijn, hoe laf en ‘meelballerig’ (is dat een nieuw woord?) zijn ze hier in Amerika. Een waarschuwing dus voor iedereen die in de USA van een heerlijke ontbijtmaaltijd wil genieten, laat je keuze niet beïnvloeden door de uitstraling van het aangeboden eten.

Genoeg over eten en ontbijtjes… we gingen immers naar Disneyland voor de attracties (en de gezelligheid en de sfeer natuurlijk).

Tegen half negen liepen we het park in en besloten we om eerst Adventureland in te gaan (dat na de mainstreet aan de linkerkant van het park ligt). Hier hebben we eerst de attractie Jungle Cruise gedaan. Deze attractie is een oude attractie, want deze staat al vanaf opening in het park. In een bootje met gids vaar je door de jungle en kom je allerlei inheemse (wilde) dieren tegen. Een leuke (rustige) attractie waarin vooral de gids een belangrijke rol speelt in het bepalen van de sfeer.

Ook het New Orleans Square parkdeel waren we de eerste dag nog niet in geweest. Dit parkdeel zal je alleen vinden in Disneyland Anaheim en bevat o.a. de attracties Haunted Mansion, Splash Mountain en een Winny the Pooh attractie. Met de Haunted Mansion zijn we begonnen waar het niet erg lang wachten was.

Deze attractie hebben ze speciaal voor Halloween en Kerst opnieuw gethematiseerd in ‘The Nightmare Before Christmas’-stijl. Ontzettend goed en mooi gedaan! Aangezien we al eerdere spookhuizen van Disney bezocht hadden (in Walt Disney World in Florida, en in Disneyland Parijs), wisten we wat we binnen hadden kunnen zien. Hier is echter niets van te ontdekken, omdat werkelijk álles opnieuw gethematiseerd is. Bepaalde bewegende poppen en elementen zijn gewoon hergebruikt alleen nu in een andere stijl: we waren erg onder de indruk, waardoor we deze attractie na Splash Mountain en de Winny the Pooh attractie nog een keer gedaan hebben.

Splash Mountain is ook een super attractie die we in Disneyland Parijs écht nog missen. Het verhaal gaat over Broer Konijn die achterna gezeten wordt door zijn ‘aardsvijanden’ (ik weet de exacte namen niet, maar het zijn een beer en een wolf) en uiteindelijk ontsnapt tussen de doornstruiken onder de berg. Je beleeft deze attractie vanuit een logflume (de boomstammetjes attractie zoals velen deze zullen kennen) en valt aan het eind echt van grote hoogte naar beneden door de doornstruiken heen. Daarvoor beleef je verschillende scènes van het verhaal vanuit je bootje met bijpassende muziek en liedjes. Een topper!
Na Winny the Pooh en nogmaals the Haunted Mansion gedaan te hebben, zijn we richting Pirates of the Caribbean gelopen om deze nog een keer te doen (we hadden deze attractie de eerste dag ook al gedaan) en ook Indiana Jones and the Temple of the Forbidden Eye nogmaals te beleven.

Nu stond de Tikiroom op het programma, dat net als Jungle Cruise, een Disney-klassieker is op attractie gebied. In Walt Disney World hadden we de vernieuwde versie met de vogels uit Aladdin (Yago) en The Lion King (Zazu) gedaan, maar hier in Anaheim staat het origineel nog. Een leuke ontspannende attractie waarin vogels liedjes zingen en er voor het publiek een feestje van maken.

Het themadeel Tomorrowland waren we ook nog niet in geweest de eerste dag, waardoor we dat nu mooi konden doen. Eerst hebben we een fastpass gehaald voor de Buzz Lightyear’s Astroblasters (waardoor we hier nu niet hoefden te wachten, maar via een verkorte wachtrij mooi naar binnen konden), waarna we Captain EO gedaan hebben.

Captain EO is een 3D film uit 1986 waarin Michael Jackson een hoofdrol speelt als Space Traveler die in een Star Wars gerelateerde setting de verre uiteinden van het heelal bezoekt. Een erg leuke film met de typische Michael Jackson muziek en dansmoves. Dennis had deze film nog nooit gezien, ik kende hem vanuit Disneyland Parijs waar deze film al eerder draaide en inmiddels al even vervangen is.

Space Mountain ligt naast Captain EO en die hebben we na 40 minuten wachten mooi even kunnen doen. Opvallend is dat alle Space Mountain attracties die we tot nu toe gedaan hebben, allemaal anders zijn. Deze was erg soepel en had een ‘Ghost Galaxy’ thematisatie. Onbekend is of dit uitsluitend voor Halloween was, of dat het een toevoeging was aan het space thema van Space Mountain.

Toen we uit Space Mountain kwamen, zijn we met onze fastpass naar Buzz Lightyear’s Astroblasers gelopen waarvan er een kopie staat in Disneyland Parijs. Met laserpistolen moet je zoveel mogelijk doelen beschieten om de wereld te redden.

Na deze schietattractie besloten we om nog even langs California Adventure te gaan om daar Soarin’ en California Screamin’ nog een keer te doen. Het was wel erg druk geworden (zowel in California Adventure als in het ‘gewone’ Disneypark) maar gelukkig konden we zowel Soarin’ als de achtbaan California Screamin’ snel doen. Het liep inmiddels tegen 15:00 uur en besloten we het park uit te gaan. Gister zijn we na Universal Studios namelijk langs een outlet gereden die we graag nog even wilde bezoeken om wat (goedkope) inkopen te doen.

Het was al aardig druk op de weg (maar dat is het in en rondom Los Angeles altijd geloof ik) en na ruim een half uur rijden kwamen we aan bij de outlet. Hier hebben we voor weinig wat mooie Levi’s spijkerbroeken op de kop kunnen tikken, hebben we verder nog wat sokjes voor Dennis gekocht en zijn we lekker bij Ruby’s Diner wezen eten die avond.

Disneyland was tot 23:00 uur open die avond, dus zijn we na het eten weer teruggereden naar het park. Met ons parkingticket konden we makkelijk weer de parkeerplaats op en stonden we rond 20:00 uur weer in het park. We zijn de trein in gestapt en na een kort ritje kwamen we aan in Mickey’s Toontown waar we snel een kinderachtbaantje konden meepikken.

Ook It’s A Small World hadden we nog niet gedaan en omdat deze naast Toontown ligt, konden we deze ook mooi even doen. Een ritje in deze attractie duurt al snel een kwartier en is vrij lang in vergelijking met de kopieën die in de andere Disneyparken staan. Origineel is deze attractie gebouwd voor een Wereldtentoonstelling (World Expo) die halverwege de 60’er jaren plaatsvond in New York. Walt Disney heeft deze attractie ontworpen voor deze Expo en een eis was dat hij, na de tentoonstelling, deze attractie mee mocht nemen en in Disneyland mocht plaatsen.

Bij de Matterhorn Bobsleds leek het erop dat we lang moesten wachten, aangezien de rij flink rond de berg stond. Gelukkig viel dit mee en konden we na 15 tot 20 minuten instappen in de rechter versie van deze achtbaan. In de berg zijn namelijk twee coasters gebouwd. Wij hadden weer enorm geluk, aangezien na ons de rechterkant van de coaster gesloten werd en wij dus de laatste twee zouden zijn die deze coaster (rechtsom) zouden doen vanavond.

Na de Matterhorn hebben we nog een rondje gereden met de auto’tjes van Autopia en hebben we nogmaals een stukje gevaren in Pirates of the Caribbean. De afsluiter van deze volle, maar heerlijke dag was een ritje in Indiana Jones and the Temple of the Forbidden Eye. Wat een geweldige attractie blijft dit toch (en uniek om te doen).

Moe en voldaan verlieten we, na wat winkeltjes doorgelopen te zijn, het park en kwamen we tegen 24:00 uur aan in het hotel. Ons laatste nachtje in Los Angeles zou het gaan worden, aangezien morgen een volgend deel van onze reis aan zou breken: Las Vegas! De pretparken hebben we nu voor het grootste gedeelte gehad en mogelijk doen we er nog eentje in de buurt van Salt Lake City. Las Vegas is eigenlijk één groot pretpark, maar die hebben we voor het gemak even niet meegeteld. Toch zullen we hier ook nog wat coasters doen die bij sommige hotels gebouwd zijn. Ook zullen we in Las Vegas de komende dagen twee grote shows bezoeken, maar meer hierover in de volgende tripreports.

Tot in Las Vegas!

Advertenties

Acties

Information

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: