Dag 15 // Hoover Dam

20 10 2010

Na een (lang) weekend zat ons Las Vegas avontuur er al weer op. Dennis heeft perfect onze belevenissen beschreven van het afgelopen weekend dat ontzettend snel voorbij gegaan is. Nu zal onze trip voornamelijk uit het bezoeken van Nationale Parken bestaan. Het eerste park dat we zullen gaan bezoeken in de reeks is de Grand Canyon dat op ongeveer 5 uur rijden van Las Vegas ligt.

Een mooie autorit hadden we dus voor de boeg waaraan we om half 10 ‘s-ochtends begonnen. Na de auto van verse benzine voorzien te hebben vertrokken we uit de stad die nooit slaapt. Onze tocht liep via de Hoover Dam die we meteen even konden bezoeken. Helaas bracht ook deze dam enige roet in het eten voor het verdere verloop van de dag.

Het was namelijk ontzettend druk voordat we enigszins in de buurt van de dam konden komen. Dit alles had te maken met de ‘strenge’ controles die er waren voordat je de dam over kon rijden. Ook wij hadden uiteraard met deze controles te maken, maar nadat de inspecteur onze gezichten zag, mochten we doorrijden. Ik heb geen idee of dit aan onze gezichten lag, of dat we toevallig op dat moment geen tulband droegen. Het scheelde in ieder geval weer een flink aantal minuten wachten, aangezien anders waarschijnlijk de hele auto gecontroleerd zou worden.

Na onze auto geparkeerd te hebben naast de dam (in een daarvoor gebouwde parkeergarage) konden we lopend de dam bezoeken.

De Hoover Dam (vernoemd naar de 31e president van de USA: Herbert Hoover), is gebouwd tussen 1930 en 1936. De Hoover Dam is 221,40 meter hoog en daarmee de op één na hoogste dam van de USA. Achter de Hoover Dam is een groot waterreservoir ontstaan dat de naam Lake Mead draagt.

Het uitzicht vanaf de dam is overweldigend en wanneer je op de dam staat, krijg je pas echt goed het idee hoe hoog en groot de dam (en het achtergelegen meer) pas echt is. Goed te zien waren de witte randen op de rotswanden achter de dam die aangaven hoe hoog het water kon staan. Op dit moment zat er dus ‘niet zoveel’ water in het reservoir.

De dam is tevens de grens tussen de staten Nevada en Arizona en een tijdsgrens van een uur (is Arizona is het een uur later dan in Nevada). Normaal gesproken is er wel een tijdsverschil, maar toen wij over de dam gingen nog niet i.v.m. de zomertijd die niet in Arizona gehandhaafd wordt.

Nadat we een reeks foto’s gemaakt hadden en een keer over de dam heen-en-weer gelopen waren, zijn we terug naar de auto gelopen. We hadden immers nog een aardige reis voor de boeg die jammer genoeg vlak na de Hoover Dam al flink vertraagd werd. Er waren namelijk over een grote afstand wegwerkzaamheden aan de gang, waardoor we niet hard konden/mochten rijden en soms voor een tijd stil stonden.

Langzaamaan kwamen we toch in de buurt van de Grand Canyon, omdat dit al aangegeven stond op de borden langs de weg (soms in de vorm van bewegwijzering met afstanden van 200 miles, soms in de vorm van de skywalk die aan ‘het begin’ van de Grand Canyon ligt).

Ik kreeg tijdens de rit helaas ook steeds meer last van hoofdpijn en begon de moeheid van de dagen ervoor in Las Vegas ook een beetje door te komen (voor zover deze er nog niet in zat). Op ongeveer 1 uur rijden van de Grand Canyon hadden we besloten er een eind aan te breien voor deze dag. Het was inmiddels al te laat om nog door te gaan naar de Grand Canyon, omdat we het zonde vonden om dit Nationale Park even ‘snel af te werken’. Daarnaast speelde ook de moeheid en hoofdpijn een rol, zodat we in Williams uiteindelijk een perfect Motel 6 vonden om te overnachten.

Na een lekkere maaltijd bij de Denny’s en een paar minuten gratis internet, besloten we om lekker vroeg te gaan slapen en morgen lekker op tijd te vertrekken richting de Grand Canyon.

Nu ik dit schrijf hebben we zojuist een heerlijke dag Grand Canyon én Monument Valley erop zitten, want we hebben deze twee Nationale Parken kunnen combineren. Hierdoor lopen we nu weer ‘op schema’. Niet dat we dat perse weer voor elkaar wilden hebben, maar we willen graag Bryce Canyon en Zion National Park op twee dagen i.p.v. één dag doen. Alle verhalen en foto’s over de Grand Canyon en Monument Valley kunnen jullie lezen in ons volgende tripreport.

Welterusten voor nu!

Advertenties

Acties

Information

2 responses

20 10 2010
Serge

Niet te geloven, de brug is eindelijk voltooid bij de hooverdam. 🙂
Hooverdam is tof.

24 10 2010
Evy

Ik moet nog steeds altijd denken aan de eerste Superman film bij het zien van beelden van de Hooverdam! Super dat jullie ook daar zijn geweest!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: