Dag 19 // Zion

23 10 2010

Misschien lag het aan het weer, dat zwaarbewolkt en druilerig was. Misschien was het het seizoen, waarin alle bloemen al verdwenen waren en de blaadjes aan de bomen nog nauwelijks hun herfstkleuren toonden. Misschien waren het de hoge verwachtingen na alle verrassende, bijzondere parken van de afgelopen dagen.
Waarschijnlijk was het een combinatie van alledrie de factoren. Feit is dat Zion Canyon National Park, dat vaak genoemd wordt als één van Amerika’s mooiste nationale parken, ons nogal tegenviel.

Zoals we gisteren door de wolken naar Bryce Canyon reden, zo deden we dat nu richting Zion. Alleen regende het er deze keer ook nog lichtjes bij. Richting Zion National Park begon het landschap al zichtbaar te veranderen. Er was steeds minder begroeiing op de bergen, die nu hun steenbruine kleur lieten zien. Prachtig!

Via een pittoresk, toeristisch dorpje reden we richting het park. Waar in de vorige nationale parken die we bezochten de overgang van het omliggende landschap naar de unieke elementen van het park plotsklaps plaatsvond, wat zeker een bijdrage leverde aan het verrassingseffect, ging dit bij Zion geleidelijker. Langzamerhand rijd je de diepe kloof in waar het in Zion Canyon om draait.

Uiteraard mochten we met ons pasje weer gewoon doorrijden van de parkwachtster. In tegenstelling tot de vorige parken die we bezochten, is Zion per auto slechts beperkt toegankelijk. Een zeer regelmatig rijdende pendelbus brengt je het diepst het park in. Onze auto hebben we dan ook achtergelaten bij het bezoekerscentrum van het park.

Het plan was om een aantal van de wandelroutes te volgen die zijn uitgezet. Met de pendelbus zijn we tot en met de laatste stop gereden. Zo konden we, droog en warm, alvast een indruk krijgen van dit park.
Het is een machtig gezicht om de enorm hoge rotswanden om je heen, tot in de wolken, te zien oprijzen. Je voelt je dan ook ontzettend klein. Indrukwekkend is het park in die zin zeker!

Op het verste punt aangekomen was het al iets harder gaan regenen. Maar om je heen kijken en foto’s nemen kan natuurlijk altijd!

We besloten de pendelbus, stop voor stop, terug te nemen naar de ingang. Bij iedere stop zijn we uitgestapt om de omgeving te bekijken en foto’s te maken. We hebben een hele kleine trail gelopen toen het even wat droger was. Deze trail liep tot de ‘weeping wall’. Regenwater druipt langzaam door de zandsteen waar deze rotsen uit bestaan en komt door, onder meer, deze wand naar buiten. Het regenwater doet er meer dan 1000 jaar over om hier weer tevoorschijn te komen! Zelfs als het buiten droog is “huilt” de rots.

Na deze korte trail begon het steeds harder te regenen en besloten we er bij de rest van de stops van de pendelbus alleen nog uit te gaan voor een paar foto’s en dan door te rijden richting Yellowstone National Park.
Ik weet zeker dat we, met mooier weer en het lopen van meer en langere trails, een beter beeld van dit park hadden gekregen. De indruk die nu vooral achterblijft is die van veel (weliswaar zeer indrukwekkende) kolossale bruine rotspartijen met veel groen ertussen en nog veel meer grijze wolk erboven. In ieder geval misten we de factor “uniek”, die bij bijvoorbeeld Bryce en de Grand Canyon duidelijk wel aanwezig was.

Inmiddels zijn we, na ruim 8 uur en 835 kilometer rijden, in de staat Idaho aangekomen. Omdat de weersverwachtingen voor de komende dagen steeds slechter worden (veel sneeuw en dus mogelijk onbegaanbare wegen), gaan we morgen al naar Yellowstone. Daarover meer in een volgend report!

Advertenties

Acties

Information

2 responses

23 10 2010
Xandra

Hoi Dennis en Wilco,
Ondanks de wat tegenvallende beelden op dag 19, ziet er vanaf hier nog steeds geweldig uit hoor!
Het weer is is hier momenteel prut. Buiig en stormachtig…. :-/
Have fun en tot gauw.
Groetjes, Xandra

23 10 2010
Marieke

Jammer dat het tegenviel. Ik ben er zelf nog nooit geweest en als ik de foto’s zo zie begrijp ik ook wat jullie bedoelen. Misschien is het ook het type landschap dat je dan minder aanspreekt. Desalniettemin hebben jullie het toch maar mooi gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: